De strijd om energie

De strijd om energie hoe de groeiende honger naar olie en gas de wereld in een crisis stort Roy op het Veld

De wereld loopt langzaam maar zeker vast in een sluipende energiecrisis. Door de snelle en aanhoudende economische groei van China en India stijgt de vraag naar energie. Tegelijkertijd ziet het Westen zijn eigen olie- en gasreserves snel teruglopen. Daardoor wordt het steeds afhankelijker van het Midden-Oosten en landen als Rusland en Venezuela. De eens zo dominante oliereuzen als Shell en ExxonMobil verliezen terrein aan staatsenergiemaatschappijen als Saudi Aramco en Gazprom.

Zo langzamerhand krijgen wij in het Westen het ongemakkelijke gevoel dat we de controle verliezen over de achilleshiel van onze economie: de energievoorziening. Op het Veld analyseert al deze ontwikkelingen mede op basis van tientallen gesprekken met diverse deskundigen uit het bedrijfsleven en overheid in binnen en buitenland. Hij stelt dat de enige oplossing voor het energievraagstuk Ún het klimaatprobleem de ontwikkeling is van alternatieve energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Maar dit zal vooralsnog niet voldoende zijn om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. 'De strijd om energie' schetst uiteindelijk een weinig rooskleurig perspectief; dat van een crisis en een toenemende internationale concurrentiestrijd om energie.

De strijd om energie is een helder en toegankelijk geschreven boek. Iedereen die ge´nteresseerd is in de actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaat en energie zal dit boek met groeiende onrust lezen en de volle omvang van het probleem inzien.
€20,99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789047000709
Uitgever
Business Contact
Druk
3e
Verschenen
20-05-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
223 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum