Behandelgids ADHD bij volwassenen Therapeutenhandleiding

Behandelgids ADHD bij volwassenen Therapeutenhandleiding een programma voor cognititieve gedragstherapie S.A. Safren

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen voor werk, eigenwaarde en sociale contacten uiterst nadelig zijn. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.

Met de Behandelgids ADHD bij volwassenen - bestaande uit een therapeutenhandleiding en een cliëntenwerkboek - beschikken cognitief-gedragstherapeuten voor het eerst over een evidence-based methode waarmee volwassenen met ADHD hun symptomen de baas kunnen worden. Samen vormen deze boeken een afgerond programma waarmee typische ADHD-problemen als snel afgeleid zijn, impulsiviteit en moeite met organiseren en plannen, worden bestreden. Al dan niet in combinatie met medicatie biedt de Behandelgids de beste kans op verlichting bij deze slopende aandoening.

Het programma bestaat uit twaalf sessies. Deze therapeutenhandleiding biedt de therapeut per sessie effectieve behandelstrategieën en heldere instructies. Het bijbehorende cliëntenwerkboek bevat informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies.

Aan bod komen:
* organiseren en plannen
* management van overweldigende taken
* omgaan met papierwerk
* afleidbaarheid verminderen
* afleiding uitstellen
* denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
* uitstelgedrag voorkomen
* betrokkenheid van gezinslid of partner

Steven Safren, Carol Perlman en Susan Sprich zijn alledrie psycholoog en verbonden aan het Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School. Michael Otto is hoogleraar psychologie aan Boston University.


"... zeker een aanrader voor alle hulpverleners die vaak volwassenen met ADHD behandelen." - Tijdschrift voor Psychiatrie
€29,95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

Isbn
9789057122286
Uitgever
Nieuwezijds b.v.
Druk
1e
Verschenen
22-09-2006
Taal
Nederlands
Bladzijden
152 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Psychologie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Tot januari: gratis verzending (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum