Uit San Lucas, met heel mijn hart

Uit San Lucas, met heel mijn hart over het leven in de Boliviaanse Andes S. Pijnenburg

Saskia Pijnenburg (1971) woonde van 2001 tot 2007 met haar gezin in San Lucas, een afgelegen dorp in de Boliviaanse Andes, waar zij bij de gemeente werkzaam was als irrigatie deskundige.

Het dorp San Lucas ligt op een hoogte van 3050 meter boven zeeniveau en telt ongeveer 1350 inwoners, overwegend van Indiaanse afkomst.

In het boek 'Uit San Lucas, met heel mijn hart' geeft de auteur in de vorm van korte verhalen een levendige beschrijving van het dagelijkse leven in de dorpsgemeenschap San Lucas. Op buitengewoon levendige en onbevangen wijze, schetst zij een beeld van het leven in de Boliviaanse Andes; de tradities, de feesten, de gemeenschapszin, de verbondenheid met de natuur, de genegenheid van de mensen, die in soms armoedige en barre omstandigheden toch beschikken over veel levensvreugde.
Door haar langdurige verblijf in de Boliviaanse Andes, weet de auteur diep door te dringen in de samenleving. Zij vertelt hierover in dit boek boeiende en interessante verhalen, waardoor ook de lezer de kans krijgt kennis te maken met de levenswijze van de Indiaanse bevolking in het Andes gebergte van Zuid Amerika.
€16,50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789086660667
Uitgever
La Douze V.O.F.
Druk
1e
Datum
01-10-2008
Taal
Nederlands
Bladzijden
185 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Reisverhalen

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop dit boek bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Bestellen zonder registratie of login.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling.

pro-mbooks1 : athenaeum