Schaduw over de wadden

Schaduw over de wadden is een verslag van de tocht van het jacht Gloria naar de Friese Waddeneilanden in april vna het jaar 1903, en is een afsluiting van de gebeurtenissen zoals beschreven door Erskine Childers in Het raadsel van de Wadden Sam Llewellyn

Deze thriller begint waar het beroemde boek van Erskine Childers, getiteld Het raadsel van de wadden, ophoudt. Het is april 1903 en jachtschipper Charlie Webb wordt ontboden door de hertog van Leominster voor een geheime ontmoeting met een mysterieuze zeezeilende heer die zich Carruthers noemt. Voor duizend pond moet hij de Gloria, een tot jacht omgebouwd Oost Engelse smack, naar de Duitse Waddeneilanden zeilen, waar verraderlijke getijden en wandelende zeebanken waarschijnlijk een wrak met een kostbare lading uit de napoleontische tijd verbergen. Maar Charlie weet dat adellijke heren zelden te vertrouwen zijn en de raadselachtige Carruthers lijkt meer geïnteresseerd in de splinternieuwe zeemacht van de Kaiser dan in welk wrak ook. Wanneer Charlie, zijn maat Samson Gidney en de gewelddadige en mysterieuze ?wrakkenexpert?, kapitein Dacre, eenmaal in het web van de eilanden gevangen zitten, wordt het pas angstig duidelijk wat de werkelijke betekenis van hun missie is.

Enkele persreacties:

"Een eersteklas en spannend vervolg op 'Het raadsel van de wadden'."
- Mail on Sunday

"Geweldig... een opwindend boek."
- Sunday Times

‘?want als een vloed sleurt het verhaal u mee van de ene naar de volgende verrassing, tot aan het dramatische hoogtepunt.
- Michiel Scholtes in Zeilen
€16,90

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789059611085
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Druk
2e
Verschenen
01-11-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
287 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Sport
Vertaler
Ben Hoekendijk

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum