The chairman makes or breaks the board

The chairman makes or breaks the board de rol van de chairman van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen Steven R. Schuit

Steven Schuit (1942) is gefascineerd geraakt door de vraag waarom er soms zo weinig meerwaarde binnen de raad van commissarissen ontstaat terwijl er toch in overgrote meerderheid prima mensen in zitten. Wat gaat er mis? Is er behoefte aan meer regels en meer kwaliteitseisen, of heeft het veeleer te maken met de 'boardroom dynamics', de onderlinge verhoudingen en de taakopvatting?

Gedurende ruim veertig jaar commerciële advocatuur was hij een vertrouwde adviseur van diverse prominente CEO's en raden van commissarissen. Hij trad terug als partner van Allen & Overy in 2005, maar bleef eraan verbonden als Counsel. Daardoor kreeg hij meer tijd voor commissariaten bij (beursgenoteerde) ondernemingen en voor de functies van hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit (Corporate Governance and Responsibility) en hoogleraar aan de juridische faculteit van Universiteit Utrecht (International Commercial and Financial Law). Sinds een aantal jaren is hij zelf commissaris bij (beursgenoteerde) ondernemingen en maakt hij zelf deel uit van de 'boardroom dynamics'.
€25,50

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789051797251
Uitgever
Wedding Nederland B.V.
Druk
1e
Verschenen
01-07-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
196 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum