The Beatles in stripvorm

The Beatles in stripvorm Studio MYX

Begin jaren zestig zoeken vijf vrienden van de middelbare school een naam voor hun band. Die wordt uiteindelijk The Beatles, ontleend aan een samentrekking van beetle (kever) en beat (slag of ritme). Die vijf vrienden zijn John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Peter Best en Stuart Sutcliffe. Op dat moment maken ze met hun ploegje deel uit van de Mersey Beat, de bloeiende popscene in en rondom het Engelse Liverpool. Ze treden op in nachtclubs in diverse steden, en ook in de Duitse havenstad Hamburg.

Brian Epstein is op dat moment nog maar een platenverkoper (maar wel een slimme!) met neus voor talent. Dus wordt hij de manager van The Beatles, en zet hij hen op een ware zegetocht naar roem en rijkdom. Die tocht houdt op in 1970. Dan gaan The Beatles uit elkaar.
Maar ruim daarvoor, bij dat roemruchte begin in de jaren zestig, verandert het clubje van vijf ingrijpend: Stuart Sutcliffe overlijdt en Peter Best wordt vervangen door Richard Starkey, beter bekend als Ringo Starr. De vier jongens die dan The Beatles vormen, veranderen het aanzien van de popmuziek. Voor altijd. Ze verpulveren alle culturele grenzen, en bezorgen een kosmische werkelijkheid in het leven van miljarden. In de jaren zestig was de wereld van de Beatles.

Er zijn al honderden boeken over de Beatles verschenen. Kritische en bewonderende, spottende en serieuze, oppervlakkige en doorwrochte. Wat nog ontbrak, is het boek. Hier vind je het verhaal en het plaatje. Zet nu de muziek maar op.
€19,95

Tijdelijk niet leverbaar

Specificaties

ISBN
9789058854421
Uitgever
Silvester Strips
Druk
2e
Verschenen
01-07-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
252 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Strips en graphic novels
Illustraties
Christophe Billard
Vertaler
Kees Beentjes

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum