OpTrek in Transvaal

OpTrek in Transvaal over de rol van publieke kunst in de stedelijke ontwikkeling. Interventies en onderzoek Veronica Hekking ; Sabrina Lindemann ; Anechien Meier ; Annechien Meier

Deze publicatie gaat inhoudelijk over de betekenis van kunst in de stedelijke vernieuwing, de rol van de kunstenaar daarin, de ontwikkeling van het initiatief OpTrek, reflecties op de praktijk, persoonlijke ervaringen die middels interviews met kunstenaars en belanghebbenden zijn vastgelegd. Dit alles aangevuld met bredere visies op het onderwerp door deskundigen.

Voorts bevat de publicatie een archief van alle projecten die kunstenaarsorganisatie OpTrek vanaf 2002 tot 2009 in Transvaal heeft gerealiseerd.De publicatie richt zich in de eerste plaats tot een publiek dat betrokken is bij de artistieke theorie en praktijk in verschillende academische disciplines, zoals kunsttheorie, architectuur, stedenbouw politicologie, filosofie, als ook artistieke disciplines, zoals beeldende kunst en vormgeving, stedenbouwkundigen en geïnteresseerden voor kunst in stadswijken.

Met bijdragen van onder anderen journaliste Sandra Spijkerman, de Weense cultuurtheoretica Elke Krasny, Ton van der Pennen en Leeke Reinders (TU Delft).
€28,50

Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
(Op werkdagen)

Specificaties

ISBN
9789490322069
Uitgever
Jap Sam Books
Druk
1e
Verschenen
01-04-2010
Taal
Nederlands
Bladzijden
399 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Kunsttheorie/geschiedenis
Vertaler
Philip Peters ; Ulrica Yland

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum