Gouden bergen

Gouden bergen een verkennend onderzoek naar Nigeriaanse 419-fraude: achtergronden, daderkenmerken en aanpak Y.M.M. Schoenmakers ; Yvette M.M. Schoenmakers ; E. de Vries-Robbé ; A.P. van Wijk ; Anton van Wijk

Ieder jaar worden wereldwijd duizenden mensen voor honderden miljoenen euro's gedupeerd door Nigeriaanse fraudebendes. Tegenwoordig (b)lijkt Nederland een van de belangrijkste landen van waaruit zij opereren. Dit geldt met name voor de Nigeriaanse 419-fraude, ook wel bekend als voorschotfraude. In deze studie wordt geput uit verschillende bronnen om de Nigeriaanse criminele netwerken en hun modus operandi bij 419-fraude in kaart te brengen.

In negen hoofdstukken wordt de lezer meegenomen in een zoektocht naar de historische achtergronden van de 419-fraude, de werkwijzen, de geldstromen die met de opbrengsten gemoeid zijn, kenmerken van de daders en hun slachtoffers en de netwerken, en de politiële en justitiële aanpak van het probleem.
Het inzicht dat deze studie biedt, kan opsporingsdiensten in binnen- en buitenland helpen bij een effectievere aanpak van de voorschotfraude.
€43,95

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen.

Specificaties

ISBN
9789035243729
Uitgever
Sdu Uitgevers
Druk
1e
Verschenen
05-05-2009
Taal
Nederlands
Bladzijden
197 pp.
Bindwijze
Paperback
Genre
Economie

Delen op

Meer op Athenaeum.nl over boeken

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,- (in de algemene webwinkel, binnen Nederland).
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
MINDBOOKSATH : athenaeum