Eindelijk dat verhaal of boek schrijven?

Athenaeum Boekhandel werkt samen met de Querido Academie die schrijfcursussen en
-workshops verzorgt voor beginners en (ver)gevorderden. Je krijgt les van ervaren auteurs als Josephine Rombouts en Sophie Zijlstra. Regelmatig worden er colleges georganiseerd met redacteuren van Singel Uitgeverijen. Ook werkt de Querido Academie samen met Marianne Schönbach Literary Agency als het gaat om manuscripten.

 • Schrijfles van ervaren auteurs en schrijfdocenten. Samenwerking met literair agentschap.
 • Interactieve online-lessen én bijeenkomsten in de boekhandel.
 • Cursussen voor elk niveau. Van beginner tot (ver)gevorderde.   

Querido Academie is als opleidingsinstituut aangesloten bij het CRKBO. Dit betekent dat alle cursussen voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Wil je deze feestdagen een schrijfcursus cadeau doen? De Querido Academie denkt graag met je mee. Stuur een mail naar [email protected] en we zorgen samen voor een feestelijk cadeau!

#ikschrijfthuis

 • 6 interactieve online-lessen op een vast tijdstip en toegang tot de digitale leeromgeving
 • Structuur én vrijheid voor het creatieve proces
 • De bouwstenen en principes van een goed verhaal
 • Doel: je eigen korte verhaal
 • Voor beginners

Meer informatie over #ikschrijfthuis

Het intieme vreemde

Jente Jong

‘Ik herken direct de zwarte haren die als een helm haar hoofd bedekken. Mijn handen draai ik om de touwtjes van mijn jurk tot mijn vingers blauw zien. Verbeeld ik het me? Ik bestudeer nauwkeurig haar gezicht: de grove neus die er een scheve lijn op trekt en de lichte groeven naast haar ogen die je enkel ziet als je heel goed kijkt. Er is geen twijfel mogelijk: zij is het.’ Als Sarah, een jonge actrice, haar moeder eindelijk teruggevonden denkt te hebben, kan ze niet langer op het toneel staan. Ze eigent zich een nieuwe rol toe om dichter bij de vrouw die haar moeder lijkt te zijn te komen. Want als je ergens maar hard genoeg in gelooft, wordt het vanzelf waarheid.
€ 21,99
Levertijd 1 tot 2 werkdagen.

De Meesterproef

 • 4 maanden begeleid schrijven aan je boek
 • 8 bijeenkomsten, waarvan 6 online en 2 op locatie bij Athenaeum Boekhandel
 • Beoordeling van je manuscript door een redacteur in samenwerking met literair agent Marianne Schönbach 
 • Voor gevorderden

Meer informatie over de Meesterproef

Verdwaaltijd

Kathy Mathys

Marcia, pas gescheiden, dwaalt door Brussel op zoek naar een nieuw territorium. Ze begint een relatie met een Amerikaanse schrijver die werkt aan een memoir over zijn verdwenen ex. David laat weinig los over zijn verleden en Marcia wordt steeds nieuwsgieriger naar de vrouw. Emma, Marcia's beste vriendin, keert terug naar haar geboortedorp, waar ze poseert voor een jonge kunstenaar. Ze heeft de plek niet meer bezocht sinds ze haar ouders en zus verloor en vraagt zich af wat er nog rest van haar oude leven. Verdwaaltijd is een meeslepende en sfeervolle roman die de lezer meevoert van de Brusselse straten tot in de woestijnen en de redwoodwouden van Californië. Het is een verhaal over obsessie, over het verlangen om te verdwijnen en over hoe landschappen ons vormen.
€ 22,00
Voor 23.00 besteld, binnen 1 à 2 dagen in huis. (Op werkdagen)

Schrijven in de Boekhandel

 • 6 lessen in Athenaeum Boekhandel of boekhandel Paagman in Den Haag
 • Vaste lesmomenten geven structuur
 • Digitale leeromgeving geeft vrijheid
 • Doel: je eigen korte verhaal
 • Voor beginners

Meer informatie over Schrijven in de boekhandel

Een schitterend isolement

Olga Majeau

Ogenschijnlijk is er niet veel verrassends aan de familiestukken die Olga Majeau van haar grootmoeder Elfi erft. Elfi heeft haar van alles verteld over haar beroemde voorouders, het Duitse schrijversechtpaar Bettina en Achim von Arnim. Maar naarmate de familielijn de recentere geschiedenis nadert, worden de levens van het nageslacht van de Von Arnims raadselachtiger. Wie was Elfi s vader, de Hongaarse baron Árpád Eperjesy, over wie zij nooit sprak? De vondst van een ring en twintig door Árpád vanuit de Hongaarse goelag geschreven brieven vormen het startpunt van een zoektocht van een achterkleindochter naar het leven en lot van haar vergeten overgrootvader.
€ 24,99
Levertijd 1 tot 2 werkdagen.
pro-mbooks1 : athenaeum