Leesfragment: Genesis

20 oktober 2009 , door Robert Crumb

Ruim vier jaar werkte Robert Crumb, oervader van de graphic novel en voor velen de grootste levende striptekenaar, aan zijn eigenzinnige interpretatie van Genesis. Deze stripversie van het eerste boek van de Bijbel verschijnt dit najaar gelijktijdig bij gerenommeerde uitgeverijen over de hele wereld.

In een interview met Time Magazine bekende Crumb dat hij er aanvankelijk nog niet uit was hoe hij God zou afbeelden. ‘Eerst dacht ik aan een licht in de hemel waaruit tekstballonnen tevoorschijn kwamen. Maar toen maakte een droom me duidelijk hoe hij er precies uitzag. Hij had een lange witte baard, een zeer mannelijk gezicht en hij leek als twee druppels water op mijn vader.'

Wij mogen enkele pagina's voorpubliceren uit de volgende week te verschijnen vertaling van Genesis door Nicolaas Matsier. U kunt het boek ook al reserveren.

Deze pagina's beginnen met de nasleep van de Zondvloed en omvatten Het Verbond, Noachs dronkenschap en de toren van Babel. Klik op de pagina's om vergrotingen te bekijken.

 


Uitgeverij De Harmonie

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum