Leesfragment: Wilson

27 november 2015 , door Daniel Clowes
| |

Komende week verschijnt de vertaling door Pieter van Oudheusden van Daniel Clowes' Wilson. Vannacht kunt u al enkele pagina's lezen en uw exemplaar reserveren of bestellen.

Geestig, scherp en soms pijnlijk herkenbaar – de nieuwe graphic novel van de auteur van Ghost World. Wilson is een man van middelbare leeftijd met een  duidelijke mening – hij lijkt aan iedereen behalve zijn hond een hekel te hebben. Toch probeert hij contact te maken met vreemden, maar de  conversaties blijven hopeloos eenzijdig. Na de dood van zijn vader zoekt de eenzame Wilson zijn ex-vrouw op in de stille hoop dat hun relatie nieuw leven ingeblazen kan worden. Dat mislukt, maar hij ontdekt wel dat hij een dochter heeft, die zijn ex-vrouw vlak na de geboorte ter adoptie heeft gegeven. Wilson besluit koste wat kost het gezin te herenigen – een missie die gedoemd is te mislukken… Daniel Clowes heeft met Wilson een complexe en fascinerende karakterstudie van de moderne egoïst gemaakt. Het is zijn grappigste maar ook ontroerendste graphic novel tot nog toe.

Daniel Clowes (Chicago, 1961) is de maker van de legendarische stripreeks Eight-ball. Zijn tekeningen zijn onder meer verschenen in Esquire, The New Yorker, Vogue, Time en Newsweek. Clowes werd wereldberoemd met zijn graphic novels David Boring, Like a Velvet Glove Cast in Iron, Icehaven en natuurlijk Ghost World. Hij woont samen met zijn vrouw en zoon in Oakland, Californië.

‘Elk plaatje zit boordevol poëzie.’ – Dave Eggers
‘Daniel Clowes weet het alledaagse bestaan geestiger en scherper te verwoorden dan de meeste schrijvers en filmmakers.’ – The New York Times
‘Ik vind Ghost World ongelooflijk – het is een van de beste boeken over adolescentie ooit geschreven.’ – Michael Chabon
‘De boeken van Clowes zijn schitterend getekend en hebben subtiele, overtuigende verhaallijnen over de vreemdheid van het alledaagse bestaan.’ – Time Out Magazine
‘Het werk van Daniel Clowes is serieus en innovatief. En vaak hilarisch.’ – Publishers Weekly

Daniel Clowes, Wilson: Naastenliefde

Daniel Clowes, Wilson: Samen aan tafel

Daniel Clowes, Wilson: Helemaal alleen

Daniel Clowes, Wilson: Taxi

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum