Leesfragment: Facing Pages: een tweejaarlijks magazinefestival met een fraai staartje

27 november 2015 , door Athenaeum Nieuwscentrum
|

De magazinefijnproevers weten er natuurlijk alles van: Facing Pages is het hoogtepunt in het leven van een magazinejunkie! April jongstleden was het weer zo ver en werden liefhebbers van de onafhankelijke tijdschriftkunst getrakteerd op een bonte stoet van sprekers, een pop-upwinkel van Athenaeum Nieuwscentrum en een tentoonstelling met zines in Arnhem. Facing Pages is opgericht door Joost van de Steen en William van der Giessen, bekend van hun ontwerpbureau O.K. Parking, ook waren ze samen met Athenaeum Nieuwscentrum en Magpile curators van een deel van de Independent Magazine-tentoonstelling.

Voor degenen die het festival hebben moeten missen of voor de enthousiastelingen met heimwee is er nu het magazine Facing Pages. Dit fraai vormgegeven blad vat in beeld, kleur, typografie en tekst de lezingen, entre-acts en festiviteiten samen.

Natuurlijk is dit fraaie werkje ook bedoeld als prikkel en inspiratie voor ontluikende onafhankelijke tijdschriftenmakers en bezoekers van het Facing Pagesfestival op 1 en 2 april 2016!

'The publication consists of two booklets. The outer part counts 64 pages and is printed in four colors (Cyan, Red, Yellow, Blue) on matt paper. All lectures are collected in this part. The inner part contains the event's photos and an index of all magazines shown at our exhibition. This part has 36 pages and is printed in full color on a glossy paper. The booklets are bound by a nice rubber band.'

Zie ook de website van Facing Pages.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum