Leesfragment: 032c #29

27 november 2015 , door Athenaeum Nieuwscentrum
| |

Het 29ste nummer van 032c: Manual for freedom research and creativity is gedeeltelijk een hommage aan het in 2004 voor het laatst verschenen interieurtijdschrift NEST. Gemaakt door een amateur par excellence – Joseph Holtzman - genoot het aanzien bij de incrowd én het grote publiek. 26 nummers lang gingen Holtzman en zijn drie kompanen hun eigenzinnige gang. Van historische fotografie van huizen en kastelen, naar iglo’s en de laatste rustplaats van Napoleon’s penis. Die esprit en vrijzinnigheid, onverschrokkenheid en nieuwsgierigheid hoopt hoofdredacteur Joerg Koch in 032c te hebben gelegd. Blader mee in 032c #29.

Leesfragment 032c  Nr1

Leesfragment 032c  Nr2

Nest werd wel eens een van de beste bijproducten van Prozac genoemd. Maker Holtzman leed namelijk aan pleinvrees en zonder de helende werking van Prozac was hij nooit zijn appartement uitgekomen. Edities van het tijdschrift waren herkenbaar aan hun knalgele ruggetje, maar ze werden verder op creatieve, en steeds verschillende, manieren verpakt. Zo werd een nummer verkocht in een plastic zak, of omknoopt met een groot zwart lint, versierd met brandgaatjes en wat de makers verder zo inviel aan gestuurde waanzin. Vormgevingtechnisch lijkt de 032c in niets op Nest, maar die vrije geest waart er wel in rond.

Leesfragment 032c  Nr3

Leesfragment 032c Spread 4

Verder in dit nummer: Vetements’ Demna Gvasalia, Gosha Rubchinskiy, Lotta Vokova, Richard Branson, Zygmunt Bauman, Susanne Pfeffer, Thomas Jeppe, Manuel Bürger, Faye McLeod, Pierre Desbusschere, Mel Ottenberg, Sean + Seng, Mike Guinness.

Leesfragment 032c Spread 5

Leesfragment 032c Spread 6

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum