Leesfragment: Smith Journal #14 & Frankie #64

27 november 2015 , door Athenaeum Nieuwscentrum
| |

In het Nieuwscentrum verkopen we bladen van alle continenten komen. Australië en Nieuw-Zeeland springen eruit met een everseller als Frankie Magazine, maar ook kleine bijzondere publicaties als Pie Paper en Head Full of Snakes. Sinds vorige week hebben we gelukkig ook weer de Smith Journal – die gepubliceerd wordt door, jawel, de Frankie Press. Reis met ons mee naar de tegenvoeters en blader mee door Frankie #64 en Smith Journal #14.

Smith Journal #14

Smith Journal #14

Het lijkt erop dat Smith Journal: For thinkers, adventurers, makers, writers & inventors, het neefje van Frankie Magazine, zich vooral op mannen richt, maar ondernemende dames vinden in dit rijk geschakeerde blad ook heel wat boeiends. Smith Journal is heus hedendaags, maar niet trendgevoelig of te hipperdepip. Er is veel aandacht voor mooi en duurzaam gemaakte spullen en verzamelingen. In dit nummer een analyse van de Australische fruitteler aan de hand van het grafisch ontwerp van de fruitkistjes, twee kappers die in een rood gestreepte barbershop camper door Canada trekken, breipatronen voor mannen en nog veel meer. Vaak kort en bondig en dus heel geschikt voor een klein stukje verstrooiing onder het werk.
135 pagina’s voor € 17,50.

Frankie #64

Zoals u in de inleiding al las, is Frankie een doorlopend succes zowel binnen als buiten Australië. Dat komt door de uitgekiende balans tussen de verschillenden rubrieken die allemaal in dit blad te vinden zijn, en precies lijken te vertellen wat jonge zelfbewuste dames leuk vinden. Een mix van design, kunst, fotografie, reizen, crafts, muziek – aantrekkelijk gebracht op mat papier met fraaie fotografie en illustraties. Frankie is een vriendin die zesmaal per jaar bij je op bezoek komt.
128 pagina’s voor € 16,99.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum