Jubileumjaar 2016

Athenaeum Boekhandel, opgericht in 1966, vierde in 2016 zijn vijftigjarig bestaan. Op deze pagina brengen we onze jubileumactiviteiten onder de aandacht.

Geert Mak over Joris van Casterens Is u bekend met het alfabet?

Is u bekend met het alfabet

Joris van Casteren

In veel opzichten doet Athenaeum Boekhandel denken aan de Bibliotheek van Babel uit het beroemde, gelijknamige verhaal van Jorge Luis Borges. Er zijn veelhoekige kamers, geheime galerijen en verborgen balustrades, met een boekenhoeveelheid die alles lijkt te omvatten wat ooit is geschreven.Dit boekenheelal bestaat vijftig jaar. Om dit heugenswaardige feit luister bij te zetten reisde Joris van Casteren als een postmoderne Borges rond in de legendarische boekhandel op zoek naar verhalen en mythes. Hij sprak met vaste bezoekers, schrijvers, uitgevers en verkopers, spitte de ontstaansgeschiedenis door en reconstrueerde de tumultueuze beginjaren. Is u bekend met het alfabet? is niet alleen de biografie van een boekenpaleis, maar ook een verhalentheater waar alle liefhebbers van karakteristieke boekhandels graag in zullen ronddwalen.
€ 17,99
Op voorraad Voor 17.00 besteld, binnen 1 à 2 werkdagen in huis. (Op werkdagen)

In veel opzichten doet Athenaeum Boekhandel denken aan de Bibliotheek van Babel uit het beroemde, gelijknamige verhaal van Jorge Luis Borges. Er zijn veelhoekige kamers, geheime galerijen en verborgen balustrades, met een boekenhoeveelheid die alles lijkt te omvatten wat ooit is geschreven. Dit boekenheelal bestaat vijftig jaar. Om dit heugenswaardige feit luister bij te zetten reisde Joris van Casteren als een postmoderne Borges rond in de legendarische boekhandel op zoek naar verhalen en mythes.

Zie ook het leesfragment en de bespreking op Athenaeum.nl.

Athenaeum op de radio

Deze week bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen: Geert Mak, Francien Schuursma (De Bezige Bij), Maarten Asscher en Maarten Doorman over Athenaeum Boekhandel. Joris van Casterens Is u bekend met het alfabet werd besproken door Onno Blom in De Nieuwsshow  (vanaf 9 minuten) en Van Casteren zelf trad op bij De Taalstaat: 'Als je door boekhandel Athenaeum loopt heb je het idee dat er altijd naar je gefluisterd wordt door de boeken.'

Extra: Montaignes Over boeken

Lees over Athenaeum

Fotoarchief vijftig jaar Athenaeum

pro-mbooks1 : athenaeum