Rick Honings en Peter van Zonneveld winnen Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2014

15 april 2014
| | | | |

Rick Honings en Peter van Zonneveld winnen dit jaar de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs voor hun boek De gefnuikte arend. Het leven van Willem Bilderdijk, dat werd gisteravond bekend.

Juryvoorzitter Paul Schnabel zei gisteren het volgende over de biografie van Honings en Van Zonneveld:

'De gefnuikte arend is de bloemrijke titel van de omvangrijke biografie die Rick Honings en Peter van Zonneveld aan Willem Bilderdijk hebben gewijd […] Honings en Van Zonneveld weten hem ook bijna twee eeuwen na zijn dood tot een voor ons interessante en boeiende figuur te maken. Ze plaatsen hem heel goed in zijn tijd en in de filosofische en politieke stromingen van toen. Een rijk gedocumenteerde biografie die ook nog heel goed geschreven is.'

De Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs is een tweejaarlijkse literaire prijs voor beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. Aan de prijs is een geldbedrag van € 15.000,- verbonden.

Gisteravond werd ook de de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talentprijs uitgereikt. Deze werd gewonnen door Wiebe de Graaf, die met zijn Taco Kuiper (1894-1945). 'Ik ben zelf aansprakelijk voor mijn dood' indruk op de jury maakte.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum