KJ Orr wint BBC National Short Story Award

05 oktober 2016
| | |

Gisteravond werd bekend dat KJ Orr dit jaar de BBC National Short Story Award wint. Ze ontvangt de prijs voor haar verhaal 'Disappearances' dat eerder dit jaar gepubliceerd werd in haar debuutbundel Light Box.

Orr won eerder de Dan Hemingway Prize en een Bridport Prize, en werd daarnaast genomineerd voor de Pushcart Prize. In 2011 haalde haar verhaal 'The Human Circadian Pacemaker' al de shortlist van de BBC National Short Story Award en dit jaar wint ze de prijs dus. Jurylid Di Speirs over 'Disappearances': 'KJ Orr's precision and clarity, her ability to expose a life in a line and to induce sympathy and disdain, linger long after reading the final paragraph.'

Daan Stoffelsen schreef eerder dit jaar een enthousiaste bespreking van Light Box voor Athenaeum.nl. 'Onzekerheid, ongemak, gecomprimeerd tot iets krachtigs: zo zijn haar verhalen te karakteriseren. Maar daarmee zeg je iets over hoe de verhalen zijn opgebouwd - perfect. Ze slaagt er daarnaast in personages een eigen stem te geven. Het zijn mensen van vlees en bloed,' stelde hij onder meer in het stuk. En literair tijdschrift De Revisor publiceerde 'Aan het kanaal' de Nederlandse vertaling van een van de verhalen uit de debuutbundel.

KJ Orr wint BBC National Short Story Award

Delen op

€ 16,99
pro-mbooks1 : athenaeum