De Athenaeum Zomerboeken: Bosman, Cline, Seiler, Wuck

22 juni 2016
| | | |

'It was a splendid summer morning and it seemed as if nothing could go wrong.' John Cheever, The Common Day. Dit is onze keuze voor de zomer. Lees de nieuwe boeken van Machiel Bosman, Emma Cline, Lutz Seiler en Kira Wuck - wij staan ervoor in.

Machiel Bosman, De roofkoning. Prins Willem III en de invasie van Engeland

Bosman, een historicus in de traditie van de grote verhalenvertellers, schreef op basis van werkelijk alle bestaande contemporaine bronnen een meeslepend boek over Prins Willem III en de invasie van Engeland in 1688. Een kandidaat voor de Libris Geschiedenisprijs.
Lees op Athenaeum.nl onze recensie ('bijzondere vorm pakt buitengewoon goed uit'), de eerste pagina's en zijn vijf favoriete boeken van het moment: Voltaire, Guus Kuijer, Mary Elise Sarotte, John Fante en Eka Kurniawan.

Emma Cline, De meisjes

De jonge Amerikaanse debutante Emma Cline schreef een fictieve variant van het Charles Mansonverhaal. Een coming of age die zich afspeelt in Californië tijdens de broeierige zomer van 1969. Met een wijs oog en groot inzicht beschrijft Cline de gevoelens van het meisje Evie, kind van gescheiden ouders en zoals elk meisje van haar leeftijd, 14, op zoek naar antwoorden en rolmodellen.
Lees een fragment op Athenaeum.nl en vertaler Tjadine Stheeman over de eerste zin.

Lutz Seiler, Kruso

Het is 1989. Edgar vlucht weg uit het Duitsland van voor de Wende en komt, als wel meer vluchtelingen, terecht op Hiddensee, een eiland in de Oostzee. Op dit eiland ontstaat een samenleving die de lezer herkent, maar die tegelijkertijd aandoet als een vreemde commune met zijn eigen wetten en regels. Spil in dit alles is Kruso, de man die Edgars liefde voor poëzie deelt
Lees op Athenaeum.nl onze recensie ('Die combinatie is bijzonder, en het is knap hoe daarbij de verschillende elementen - somberte en humor, het poëtische en het politieke - in evenwicht blijven.'), een fragment uit het boek en vertaler Herman Vinckers over de eerste zin.

Kira Wuck, Noodlanding

Kira Wuck, auteur van de dichtbundel Finse meisjes, schrijft ook verhalen, met stuk voor stuk absurde scènes, elk met een Miranda July-achtige ongemak. Want daar weet Wuck met haar directheid de vinger op te leggen: de mens blinkt uit in ongemak.
Lees het verhaal 'Wezen' op Athenaeum.nl.

De komende weken volgen meer recensies, en laten we auteurs en vertalers aan het woord - tot u om bent. Fijne zomer!

De Athenaeum Zomerboeken: Bosman, Cline, Seiler, Wuck

Delen op

€ 9,99
€ 6,99
€ 18,99
€ 20,00
€ 9,99
pro-mbooks1 : athenaeum