De Zomerboeken van Roeterseiland: Cline, Van Rijswijk, Wuck, Wulf

24 juni 2016
| | | |

'It was a splendid summer morning and it seemed as if nothing could go wrong.' John Cheever, The Common Day. Dit is de keuze van Athenaeum Roeterseiland voor de zomer: de boeken van Emma Cline, Roos van Rijswijk, Kira Wuck en Andrea Wulf.

Emma Cline, De meisjes

De jonge Amerikaanse debutante Emma Cline schreef een fictieve variant van het Charles Mansonverhaal. Een coming of age die zich afspeelt in Californië tijdens de broeierige zomer van 1969. Met een wijs oog en groot inzicht beschrijft Cline de gevoelens van het meisje Evie, kind van gescheiden ouders en zoals elk meisje van haar leeftijd, 14, op zoek naar antwoorden en rolmodellen.
Lees een fragment op Athenaeum.nl en vertaler Tjadine Stheeman over de eerste zin.

Roos van Rijswijk, Onheilig

Een door het leven getekende, cynische vrouw, nog geen zestig, is stervende. Kanker. Haar zoon Miguel, een dertiger, is ooit van zijn moeder naar Duitsland gevlucht. Zullen ze nu dan weer tot elkaar komen? Van Rijswijk zet in haar romandebuut twee memorabele personages neer, in een rustige, sterke stijl.
Lees een fragment op Athenaeum.nl, Van Rijswijks vijf favoriete boeken van dit moment, en onze recensie: 'Het is in subtiliteiten, in handeling, tussen de regels dus, waar de schrijfster deze mensenkennis heeft verborgen.' 

Kira Wuck, Noodlanding

Kira Wuck, auteur van de dichtbundel Finse meisjes, schrijft ook verhalen, met stuk voor stuk absurde scènes, elk met een Miranda July-achtige ongemak. Want daar weet Wuck met haar directheid de vinger op te leggen: de mens blinkt uit in ongemak.
Lees het verhaal 'Wezen' op Athenaeum.nl.

Andrea Wulf, De uitvinder van de natuur. Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt

Andrea Wulfs biografie van de grote Duitse natuurwetenschapper Alexander von Humboldt werd bekroond met de Costa Biography Award 2015 en een LA Times Book Prize 2016. Het leven van Von Humboldt, geprezen door Darwin en grote natuurliteratoren, bevriend met Goethe, intrigeert, maar Wulf maakt er bovenal een levendig en spannend boek van.
Lees de Proloog op Athenaeum.nl, en toelichting door vertalers Mariella Duindam en Fennie Steenhuis en de recensie van Fabian Takx ('deze biografie van Alexander von Humboldt is een formidabele prestatie, van Humboltiaanse proporties zelfs').

De komende weken volgen meer recensies, en laten we auteurs en vertalers aan het woord - tot u om bent. Fijne zomer!

De Zomerboeken van Roeterseiland: Cline, Van Rijswijk, Wuck, Wulf

Delen op

€ 7,99
€ 22,99
€ 20,00
€ 9,99
pro-mbooks1 : athenaeum