Marente de Moor wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2016 met Gezellige verhalen

12 februari 2016
| | |

Marente de Moor wint de J.M.A. Biesheuvelprijs 2016 met Gezellige verhalen!

De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar een van de meesters van het genre, en het prijzengeld wordt door crowdfunding bijeengebracht (dit jaar was dat € 4.875,35 (8 euro meer dan vorig jaar)). In 2015 won Rob van Essen. De jury:

'Echt gezellig wil het maar niet worden in De Moors verhalen, maar de ongezelligheid die zij in haar verhalen tentoonspreidt is van een ongekende verhaaltechnische trefzekerheid. De Moor heeft haar verhalen en personages volledig in de hand en durft tegelijkertijd effectief te ontsporen, wat dikwijls onvergetelijke beelden en gebeurtenissen oplevert.'

In het juryrapport werden verder de bundels van (debutanten!) Frederik Willem Daem en Jori Stam genoemd. Lees fragmenten uit Daems Zelfs de vogels vallen en Stams Een volstrekt nutteloos mens.

N.B. Eerder publiceerden we juist ook voor uit Gezellige verhalen. Lees het fragment op Athenaeum.nl. Daarnaast publiceerden we voor uit Roundhay Tuinscène. Lees het fragment op Athenaeum.nl. Ook publiceerden we een deel van haar verhaal 'De troostmachine' uit Revisor 10 voor. Én uit haar tweede, bekroonde roman De Nederlandse maagd.

Delen op

€ 24,99
pro-mbooks1 : athenaeum