Mohammed Benkazour, Hugo Blom en Inge Schilperoord op shortlist ANV Debutantenprijs

10 mei 2016
| | | |

Mohammed Benkazour, Hugo Blom en Inge Schilperoord staan op de shortlist ANV Debutantenprijs, zo is te lezen op Boekblad.

De ANV Debutantenprijs (voorheen Debutantenprijs en Academica Literatuurprijs) is de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut. Eerder werd die prijs gewonnen door Jaap Robben (2015), Hannah van Wieringen (2014), Shira Keller (2013), Erik Menkveld (2012), Peter Buwalda (2011), Gerbrand Bakker, Joyce Roodnat, Erwin Mortier, Jessica Durlacher en Anna Enquist. Een jury stelt de longlist en de shortlist vast - waarna het publiek de winnaar kan kiezen.

Onder de afvallers van de longlist zijn de verhalenbundels van Frederik Willem Daem en Jori Stam - twee van de drie kandidaten voor de J.M.A. Biesheuvelprijs, en Hagar Peeters' voor de Fintro Literatuurprijs genomineerde roman.

Inge Schilperoords roman werd voor alle drie de grote literaire prijzen genomineerd. Verder: één vrouw, één auteur met een niet-westerse achtergrond, geen Vlaming. Van alle voor de longlist genomineerde boeken brachten wij een leesfragment. Dit is de shortlist:

Binnenkort kan u via ANVDebutantenprijs.nl stemmen.

pro-mbooks1 : athenaeum