Prix Club de Lecture Français naar Christophe Boltanski

31 mei 2016
| | |

De Prix Club de Lecture Français 2016 is toegekend aan Christophe Boltanski voor zijn roman La cache. De winnaar werd gekozen door de Club de Lecture Français, met Margot Dijkgraaf als gespreksleider. Eerder werd het boek bekroond met de Prix Femina.

'In La cache neemt de schrijver de lezers mee op een zoektocht naar het hart van een huis en een familie. Stukje bij beetje, kamer na kamer, komen we te weten wat deze familie drijft. Boltanski schrijft in een weergaloze stijl die de lezer diep raakt.'

De leesclub Frans, georganiseerd door Renée van Heerwaarden van Athenaeum Boekhandel, heeft de afgelopen maanden de vijf grote Franse najaarsprijzen gelezen en haar favoriet gekozen. Op het programma stonden verder: Matthias Enard, Boussole (Prix Goncourt), Delphine de Vigan, D’Après une histoire vraie (Prix Renaudot), Nathalie Azoulai, Titus n’aimait pas Bérénice (Prix Médicis), en Christine Angot, Un amour impossible (Prix Décembre).

De leesclub Frans bestaat uit een dertigtal lezers en lezeressen die tijdens maandelijkse bijeenkomsten in de Athenaeum Boekhandel op het Amsterdamse Spui de eigentijdse Franse literatuur bijhouden. 

La cache zal in vertaling verschijnen bij Uitgeverij Cossee. In het najaar organiseert Athenaeum samen met het Institut Français een bezoek van de schrijver aan Nederland.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum