Julia Deck Writer in Residence

22 augustus 2017
| |

In augustus verblijft de Franse schrijfster Julia Deck (1974) op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds als writer in residence in Amsterdam in het appartement boven het Athenaeum Nieuwscentrum. Tevens geeft ze 27 augustus de Zondagochtendlezing.

Julia Deck heeft letteren gestudeerd aan de Sorbonne en werkte in de wereld van de pers en uitgeverijen. Ze debuteerde in 2012 met de roman Viviane Élisabeth Fauville bij Éditions de minuit. Het boek werd in Frankrijk goed ontvangen, de vorig jaar verschenen Nederlandse vertaling (door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe, voor uitgeverij Vleugels) is nu genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2017. Het gaat om een messcherpe, uiterst intrigerende debuutroman waarin de verwarring van de 42-jarige, zojuist bevallen protagoniste onder je huid kruipt.

In 2014 volgde Le Triangle d’hiver, Decks derde roman Sigma wordt deze zomer gepubliceerd. Op zondagochtend 27 augustus wordt Julia Deck geïnterviewd door Margot Dijkgraaf in Athenaeum Boekhandel, meer informatie kan hier gevonden worden.

Op Athenaeum.nl brachten we een fragment uit Viviane Élisabeth Fauville.

Delen op

€ 19,99
pro-mbooks1 : athenaeum