Prix Club de Lecture Français 2017 voor Alain Blottière

23 oktober 2017
| | |

De Prix Club de Lecture Français 2017 is toegekend aan Alain Blottière voor zijn roman Comment Baptiste est mort. De winnaar werd gekozen door de Club de Lecture Français, met Margot Dijkgraaf als gespreksleider. Eerder werd het boek bekroond met de Prix Décembre.

De leesclub Frans, georganiseerd door Renée van Heerwaarden van Athenaeum Boekhandel, heeft de afgelopen maanden de vijf grote Franse najaarsprijzen gelezen en haar favoriet gekozen. Naast Blottière las de leesclub Marcus Malte, Le Garçon (Femina), Leïla Slimani, Chanson douce [recensie | leesfragment] (Goncourt), Ivan Jablonka, Laëtitia ou la Fin des hommes (Médicis) en Yasmine Reza, Babylone [recensie] (Renaudot). Vorig jaar won Christophe Boltanski de prijs.

De leesclub Frans bestaat uit een dertigtal lezers en lezeressen die tijdens maandelijkse bijeenkomsten in de Athenaeum Boekhandel op het Amsterdamse Spui de eigentijdse Franse literatuur bijhouden. 

De uitreiking gaat plaatsvinden op 15 februari 2018 om 20.00 in Spui25, voorafgaand aan een gesprek met de auteur door Margot Dijkgraaf.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum