Schrijfwedstrijd Verboden vruchten

03 februari 2017
|

Het Haarlems Dagblad, Athenaeum Boekhandel in Haarlem en Bibliotheek Zuid-Kennemerland hebben een schrijfwedstrijd uitgeschreven. Het onderwerp is 'verboden vruchten', thema van de Boekenweek van 25 maart tot en met 2 april.

Verboden vruchten: lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Je weet dat je ervan af moet blijven, maar je kunt geen weerstand bieden. De mens is immers geneigd tot het zoeken van genot. En dat levert soms strijd op met het geweten, je omgeving of confronteert je met je fysieke en psychische grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen.

Deelnemers aan de schrijfwedstrijd kunnen tot 1 maart verhalen van maximaal 700 woorden insturen. Er zijn drie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een boekenpakket ter waarde van 150 euro. Twee deelnemers ontvangen een boekenpakket ter waarde van 100 euro. De drie winnende verhalen worden gepubliceerd in Haarlems Dagblad. De winnaar van de hoofdprijs mag zijn of haar verhaal voordragen tijdens de Boekenweek bijeenkomst in de Stadsbibliotheek op 28 maart.

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit de schrijvers Lodewijk Wiener, Merijn de Boer en San Bos. De Haarlemse auteur Lodewijk Wiener is al vijftig jaar actief als auteur. Hij is oud-docent aan het Stedelijk Gymnasium en door Nop Maas uitgeroepen tot stadsschrijver van Haarlem. Haarlemmer Merijn de Boer is redacteur van de gerenommeerde uitgeverij Van Oorschot en eveneens schrijver. Zijn verhalenbundel Nestvlieders leverde hem de Van der Hoogtprijs op. San Bos uit Haarlem is schrijfster, debuteerde met de verhalenbundel Je moet wat en publiceerde verhalen in diverse tijdschriften.

Spelregels

Het schrijven moet aangeleverd worden als bijlage in de vorm van een Word-document. Het inzendadres is: [email protected]. Deelname aan de wedstrijd is definitief als de boekhandel een ontvangstbevestiging heeft gestuurd. Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. De deelnemer moet wonen in de regio Zuid-Kennemerland. Bij inzending moeten alle gegevens worden vermeld, zoals naam en leeftijd, adres, telefoonnummer en mailadres.

Website

Als inzenders meer met hun verhaal willen doen: zet het op de website NederlandSchrijft.nl. Deze website biedt iedereen een podium om verhalen onder de aandacht te brengen van anderen. Lezers kunnen ook reacties geven.

Schrijfwedstrijd Verboden vruchten

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum