Top-drie Boekhandelsprijs 2017: Bervoets, Van Mersbergen, Spit

09 februari 2017
| | | |

Hanna Bervoets, Jan van Mersbergen en Lize Spit maken nog kans op de Boekhandelsprijs 2017. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

De Nederlandse Boekhandelsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk, waarvan boekhandelaren vinden dat het een groter publiek verdient. De prijs is het Nederlandse equivalent van de al langer bestaande prestigieuze boekhandelsprijzen in het buitenland. In aanmerking voor de prijs komen alle in een jaar verschenen, van oorsprong in de Nederlandse taal verschenen literaire boeken, geen genre uitgezonderd. Het te bekronen boek wordt, volgens het principe 'meeste stemmen gelden’ uitverkozen door boekhandelaren uit het hele land. De Nederlandse Boekhandelsprijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt, en is onafhankelijk. Vorig jaar won Alex Boogers, in 2015 won Jaap Robben. 

Hanna Bervoets en Lize Spit stonden vorige week al op de longlist van de Libris LiteratuurprijsBervoets werd onlangs al bekroond met de Kellendonkprijs én de BNG Bank Literatuurprijs, Spit won de Bronzen Uil en de NRC Boekenwedstrijd. U kunt de boeken bij ons aanschaffen, maar ook doorlezen:

 9 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Top-drie Boekhandelsprijs 2017: Bervoets, Van Mersbergen, Spit

Delen op

€ 19,99
€ 20,00
pro-mbooks1 : athenaeum