Winactie: maak kans op 3x2 kaarten voor I Am Not Your Negro + het gelijknamige boek!

01 mei 2017

Deel & like ons bericht op facebook en/of twitter of stuur een e-mail naar info@athenaeum.nl en maak kans op 3x2 kaarten voor de film I Am Not Your Negro & het gelijknamige boek!

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.

Vertoningen

De film is in Amsterdam vanaf 11 mei dagelijks te zien in De Balie, EYE, Filmhallen, Kriterion, Pathé City en Pathé Arena. Zie voor meer informatie de website van Cinema Delicatessen.

Winactie

Athenaeum Boekhandel geeft 3x2 entreekaarten weg, deze kunnen ingeleverd worden bij De Balie, EYE, De Filmhallen en Kriterion. Daarnaast ontvangen de winnaars ook een exemplaar van het boek I Am Not Your Negro. Deel & like ons bericht op facebook en/of twitter of stuur een e-mail naar [email protected] en maak kans!

 

 

Winactie: maak kans op 3x2 kaarten voor I Am Not Your Negro + het gelijknamige boek!

Delen op

€ 15,99
€ 48,99
pro-mbooks1 : athenaeum