Antjie Krog ontvangt de Gouden Ganzenveer 2018

13 januari 2018
| | | |

De Academie De Gouden Ganzenveer kent de Gouden Ganzenveer 2018 toe aan de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Dat werd vanochtend bekendgemaakt.

De Academie, een initiatief van het bestuur van stichting De Gouden Ganzenveer, kent jaarlijks deze culturele prijs toe. De leden zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Met deze onderscheiding wil de Academie het geschreven en gedrukte woord in het Nederlands taalgebied onder de aandacht brengen. Eerdere winnaars waren Arnon Grunberg (2017), Xandra Schutte (2016), Geert Mak (2015), David Van Reybrouck (2014), Ramsey Nasr (2013), Annejet van der Zijl (2012), Remco Campert (2011), Joke van Leeuwen (2010), Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten, Maria Goos, Kees van Kooten, Jan Blokker en Michaël Zeeman.

N.B. Eerder publiceerden wij voor uit Krogs bundels Waar ik jou word en Medeweten en haar essayboek Niets liever dan zwart.

Uit het persbericht:

'De Academie De Gouden Ganzenveer eert Krog als een bijzondere en veelzijdige dichteres, als een uitzonderlijk integer schrijfster en journaliste, en als een begenadigd performer van haar eigen werk.'

 

pro-mbooks1 : athenaeum