Rinske Hillen, Patricia Jozef en Arjen van Veelen op shortlist ANV Debutantenprijs 2018

27 februari 2018
| | | | |

De shortlist voor de ANV Debutantenprijs is nu ook bekend: Arjen van Veelen, Patricia Jozef en Rinske Hillen zijn genomineerd. Update 2 juli 2018: Rinske Hillen heeft de ANV Debutantenprijs gewonnen!

De ANV Debutantenprijs (voorheen Debutantenprijs en Academica Literatuurprijs) is de jaarlijkse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut, gekozen door het publiek uit een door een jury samengestelde shortlist. Eerder werd die prijs gewonnen door Lieze Kézér (2017), Mohammed Benzakour (2016),  Hannah van Wieringen (2014), Shira Keller (2013), Erik Menkveld (2012), Peter Buwalda (2011), Gerbrand Bakker, Joyce Roodnat, Erwin Mortier, Jessica Durlacher en Anna Enquist.

Op de longlist, maar nu afgevallen, stonden ook Maarten van der Graaff, Lieke Marsman en John Alexander Jansen. Die laatste was ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018. Lieke Marsman stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017De nominatiejury maakt nu plaats voor de kernjury, met enkele honderden leden.

De shortlist:

De uitreiking van de prijs vindt plaats in Dordrecht op 1 juli.

N.B. Op donderdag 15 maart (19.30 uur) interviewt Thomas Heerma van Voss Patricia Jozef, Lenny Peeters en Sien Volders (Peeters en Volders stonden dit jaar op de longlist voor de ANV Debutantenprijs) over hun debuutromans. Kom ook!

pro-mbooks1 : athenaeum