Socratesbeker 2019 voor Ad Verbrugge, Govert Buijs & Jelle van Baardewijk

01 april 2019
| | | | |

De Socratesbeker 2019 gaat naar Ad Verbrugge, Govert Buijs & Jelle van Baardewijk voor Het goede leven en de vrije markt. Dat werd zaterdag bekendgemaakt op de Avond van de Filosofie.

De Socratesbeker wordt elk jaar uitgereikt aan 'de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar verscheen'. Vorig jaar won Kees Vuyk met Oude en nieuwe ongelijkheid, in 2017 won Marjan Slob met Hersenbeestin 2016 René ten Bos met Bureaucratie is een inktvis en in 2015 Wouter Kusters met Filosofie van de waanzin. In 2014 won Jan Bransen met Laat je niets wijs maken. In 2013 won Paul van Tongeren met Leven is een kunst, in 2012 Coen Simon met En toen wisten we alles, en in 2011 Hans Achterhuis met De utopie van de vrije markt.

Uit het bericht:

'De jury prijst de zorgvuldige manier waarop de auteurs de verschillende filosofische tradities tegen elkaar afwegen en toegankelijk maken voor een breed publiek. Ze vindt het ook een pluspunt dat de auteurs de verhouding tussen het persoonlijke en de filosofie expliciet tot thema hebben gemaakt.'

Dit was de shortlist:

pro-mbooks1 : athenaeum