Bericht uit de boekhandel: Reny leest Thomas Verbogt, Als je de stilte ziet

24 maart 2020
| | |

In Als je de stilte ziet, de nieuwe roman van Thomas Verbogt, probeert de hoofdpersoon de relatie met zijn pleegboer te herstellen. Verbogt is een meester in het vergroten en tegelijk verkleinen van het leven. De hoofdpersoon vraagt zich continu af of het leven dat hij leidt ook het leven is dat hij zou willen leiden. En hij heeft voortdurend gedachten waarbij je als lezer denkt: ja, herkenbaar!

N.B. Wij publiceerden eerder voor uit Als je de stilte ziet, en uit Olifant van zeepHoe alles moest beginnenPerfecte stilteKleur van geluk en Als de winter voorbij is . Lees ook onze bespreking van Wat heeft de Sint voor jou gekocht?

'De namiddag is me dierbaar, het beste tijdstip van de dag, wat ook vaak door het licht komt, het licht dat de dag voorzichtig, aarzelend aan het loslaten is, de beweging van die dag wordt anders, je wordt er bedachtzamer van zonder in een ernstige stemming verzeild te raken […]'

Verbogt schrijft met humor en zachtheid. Het is een heerlijk boek voor deze vreemde tijd, waarin ons leven letterlijk stilstaat en we ons veel afvragen. Koop deze roman dus in een van onze winkels of op Athenaeum.nl, we zijn open!

Reny van der Kamp is medewerkster van Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum, docent beeldcommunicatie en textielontwerper.

Bericht uit de boekhandel: Reny leest Thomas Verbogt, Als je de stilte ziet

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum