Elke Wiss leest voor uit Socrates op Sneakers + Doe mee met ABZoomt!

13 mei 2020
|

Elke Wiss leest een fragment voor uit haar boek Socrates op sneakers. Binnenkort organiseren we een Zoom-sessie met Elke. Wil je meedoen aan deze derde ABZoomt? Stuur dan een e-mail naar abzoomt@athenaeum.nl, met als onderwerp 'Elke Wiss'. De eerste tien inzenders worden door ons uitgenodigd om deel te nemen.

Meer over ABZoomt:

  • Deelname aan deze ABZoomt is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt, zorg dus dat je op tijd een e-mail stuurt
  • Je hoeft Socrates op sneakers niet gelezen te hebben om de Zoom-sessie te kunnen volgen - maar het mag natuurlijk wel!
  • Met de uitnodiging voor de Zoom-sessie sturen we je ook onze gedragscode, wil je die voor aanvang van de sessie lezen?

Over Socrates op sneakers

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Elke Wiss leest voor uit Socrates op Sneakers + Doe mee met ABZoomt!

Delen op

€ 21,99
pro-mbooks1 : athenaeum