3 poëziecadeautips van Romy Day Winkel, boekverkoper Athenaeum Boekhandel Spui

16 november 2021
| | | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken of magazines zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? Vandaag: drie poëziecadeautips van Romy Day Winkel, boekverkoper Athenaeum Boekhandel Spui.

1. Hester van Hasselt, Bianca Sistermans, Een mogelijk begin van veel. 29 dichters aan het werk

Dit boek geeft de lezer een interessante kijk in de hoofden van een selectie Nederlandse dichters, waaronder Delphine Lecompte, Remco Campert, Radna Fabias en Alfred Schaffer. Denk aan de interviews die we kennen van de Paris Review of Books, maar dan met prachtige foto’s van Bianca Sistermans in een luxe uitgave met stoffen omslag. Het is een perfect cadeau voor eenieder die zich met het schrijven en lezen van poëzie bezighoudt, hoewel het ook juist voor mensen die zich beginnen te verdiepen in poëzie een goede uiteenzetting van het hedendaagse dichterlijke landschap is. Lees ook een fragment op Athenaeum.nl.

2. Hans Faverey, Verborgen in het zichtbare.

Hans Faverey is een dichter die zich onderscheidt door zijn manier van refereren. Zo beweegt hij zich bijvoorbeeld door het werk van Sapfo heen door te refereren aan het verval van haar manuscripten, waardoor haar werk niet alleen inhoudelijk maar ook qua vorm besproken wordt. Het continue schakelen tussen enerzijds een betekenis of referentie, anderzijds het woord als ding an sich maakt Favereys werk een boeiende leeservaring die uitnodigt tot méér lezen.

3. Louise Glück, Averno, vertaald door Radna Fabias

Glück wint al een hele tijd aan populariteit in Nederland, vooral na het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur 2020, waardoor een Nederlandse vertaling van haar werk niet uit kon blijven. Radna Fabias heeft zich op deze klus gestort en omdat deze uitgave tweetalig is uitgegeven krijgt de lezer meteen zicht op het vertaalproces (wat ontzettend goed is gelukt!). Glück schrijft over menselijke relaties, haar eigen geschiedenis, en natuur zonder in de, wat mij betreft, saaie traditie van louter beschrijvende, ‘objectieve’ natuurpoëzie te vervallen. Lees op Athenaeum.nl twee gedichten uit de bundel.

3 poëziecadeautips van Romy Day Winkel, boekverkoper Athenaeum Boekhandel Spui

Delen op

€ 22,50
pro-mbooks1 : athenaeum