De 3 favoriete boeken van 2021 van Maite Karssenberg, webredacteur Athenaeum.nl

15 december 2021
| | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? Dit zijn de 3 favoriete boeken van 2021 van Maite Karssenberg.

Mijn probleem is dat is een langzame lezer ben, en kriskras door de geschiedenis heen lees - zodoende is de verzameling echt recente boeken die ik dit jaar las klein. Maar ik hoefde niet lang na te denken om mijn favoriete boeken eruit te pikken.

1. Marian Engel, Beer (vertaling Barbara de Lange)

fantastisch boek! Stoer, sensueel, mysterieus, meerlagig. Vrouw trekt naar een eiland in Canada om de bibliotheek van een 19e-eeuwse kolonel te inventariseren in diens oude landhuis. Klinkt saai? Dat is het allesbehalve; in de tuin van het landhuis woont een beer... Intrigerende, meeslepende en vervreemdend-grappige roman over vrouwelijke seksualiteit, eenzaamheid en verbeelding. Ik ga dit nog heel vaak herlezen. Lees op onze site een fragment.

2. Tobi Lakmaker, De geschiedenis van mijn seksualiteit

Een debuut vol branie & kwetsbaarheid. Eerlijk, grappig, vilein, met vlak onder de oppervlakte de ontroering. Als je eraan begonnen bent is het onmogelijk weg te leggen. Iedereen moet dit lezen. Lees op onze site een fragment en bekijk ons interview met Lakmaker.

3. Sarah Watling, Nobele wilden (vertaling Mariella Duindam)

Soms is een boek zo goed dat je het gewoon aan de haren 2021 in sleept (het komt uit 2020): dit boek over de wilde zusjes Olivier, die leefden aan het begin van de twintigste eeuw maar hun tijd ver vooruit waren. Heel erg goed gedaan, een mooi tijdsbeeld en een intrigerend onderwerp. Je leeft mee met deze vier vrouwen die door de tijd tuimelen, van adolescentie naar ouderdom, en zich proberen hand te haven in een vaak vijandige wereld. Lees op onze site een fragment en Fleur Speets bespreking.

 

De 3 favoriete boeken van 2021 van Maite Karssenberg, webredacteur Athenaeum.nl

Delen op

€ 17,50
€ 13,99
€ 32,99
€ 13,99
pro-mbooks1 : athenaeum