De lekkerste kookboeken van 2021: de top 3 van Maartje Kouwenberg van Athenaeum Nieuwscentrum

18 november 2021
| | | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? Huiskok Maartje Kouwenberg kan moeilijk kiezen! Er zijn zoveel fijne kookboeken - maar dit is haar top 3.

1. Emma de Thouars, Emma's Amazing Asia Vega

Niet omdat ik vegetarisch ben maar omdat het een heerlijk kookboek is.
Tegenwoordig is het 1 x in de week Aziatisch bij ons thuis, dankzij Emma. Het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Heerlijke noedels met szechuansaus, het verrukkelijke dramatic sizzle sausje dat wonderen doet bij elke groente en dan de Scallion pancakes 2.0! Ook fijn van dit kookboek is dat Emma duidelijk uitlegt wat je nodig hebt in je voorraadkast. Dus naar de toko en aan de slag!

2. Jonah Freud & Cees Holtkamp, De Banketbakker

Deze moet ik noemen. Een gouwe ouwe, maar gelukkig nog steeds gewoon verkrijgbaar, De Banketbakker. Het bevat meer dan 300 recepten van banketbakker Cees Holtkamp. Een begrip in Amsterdam! Ook dit boek pak ik altijd als er wat lekkers moet komen. Alles wordt duidelijk uitgelegd en al die heerlijkheden van de Holtkampwinkel zijn prima zelf te maken. Heel dankbaar om hier uit te koken, het lukt altijd en iedereen smult!

3. Tummie #3

Nu wil ik een tijdschrift noemen: Tummie #3. Het derde nummer van dit prachtig uitgegeven tijdschrift gaat over de kip en het ei. Het staat boordevol informatie. Het eerste gedeelte bevat verhalen van allerlei mensen die iets met eten te maken hebben of iets over eten te zeggen hebben. Het twee deel bestaat uit recepten van chefs en kookboekenschrijvers. Prachtige glossy foto's en geweldige illustraties. Collector's item!

De lekkerste kookboeken van 2021: de top 3 van Maartje Kouwenberg van Athenaeum Nieuwscentrum

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum