'Een fascinerend boek over het ontstaan van het leven' - 3 cadeautips van Bart Vlek, manager IT bij Athenaeum Boekhandel

06 december 2021
| | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de lees- en cadeautips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken of magazines zouden wij zelf graag in onze schoen of onder de kerstboom vinden? Wat zijn de boeken die we iedereen aanraden? Welke tips reserveren we voor onze beste vrienden en vriendinnen? Bekijk de top 3 van Bart Vlek, manager IT bij Athenaeum Boekhandel.

1. Paul Davies, The Demon in the Machine

Het grote mysterie, het ontstaan van het leven. Hoe ver is de wetenschap, en hoe probeert men er achter te komen hoe het toch mogelijk is dat de hele wereld is ontstaan uit een zootje aminozuren en eiwitten? Een fascinerend boek, met soms een beetje wiskunde, maar verder in begrijpelijke taal beschreven. De stelling materie + informatie = leven wordt spannend uitgewerkt, DNA werkt immers met ‘aan en uit’ en een computer werkt ook met bits en bytes die aan/of uit staan. Komen we vanuit die invalshoek ietsje verder?

2. Jeremy Lent, The Web of Meaning

In zijn vorige boek The Pattering Instinct hield Lent een betoog over de rol van taal in de algehele ontwikkeling van de mensheid. Hoe taal ons ‘dwingt’ in bepaalde patronen te denken. In dit nieuwe boek gaat hij stapje verder en legt hij uit vanuit onder andere filosofisch, biologisch, biotechnologisch perspectief hoe alles in de kosmos met elkaar verbonden is, dus ook hoe wij ons tot bijvoorbeeld de natuur verhouden. Een overtuigend en hoopgevend boek.

3. Frank Wilczek, Fundamenteel

Het is bijna onmogelijk om de complexiteit van de moderne natuurkunde uit te leggen aan nieuwsgierige alfa’s. Als je een beetje je best doet, en je hoeft ook niet alles te snappen (quantummechanica!) kom je met dit boek een heel eind. Naast de pure natuurwetenschap kan Wilczek ook hele mooie filosofische beschouwingen er tussendoor breien, die het boek een extra dimensie geven. Als Nobelprijswinnaar heeft hij een duizelingwekkende kennis en begrip van de materie (letterlijk!).

'Een fascinerend boek over het ontstaan van het leven' - 3 cadeautips van Bart Vlek, manager IT bij Athenaeum Boekhandel

Delen op

€ 22,99
pro-mbooks1 : athenaeum