Het nachtkastje van Auke Hulst

22 december 2021
| | | | | | |

Benieuwd wat je favoriete schrijvers voor het slapengaan lezen, of op zondagochtend met koffie in bed? Iedere woensdag delen we op Instagram het nachtkastje van een schrijver. Vandaag schrijver Auke Hulst, die enthousiaste recensies oogst met zijn nieuwe roman De Mitsukoshi Troostbaby Company, en: John Steinbeck, Flannery O'Connor, Benjamín Labatut, Dai Griffiths, David Yaffe en Hamilton Holt.

N.B. Lees op onze site ook een fragment uit De Mitsukoshi Troostbaby Company. En beluister op Athenaeum.nl de podcast met Auke Hulst over Zoeklicht op het gazon, en lees bij ons ook een uitgebreid fragment uit die roman. We publiceerden ook voor uit Motel Songs en uit Slaap zacht Johnny Idaho - we bespraken het ook - en uit Ik herinner me Titus Broederland en Buitenwereld binnenzee. Ook richtte Hulst een etalage voor ons in in 2017. Lees op Athenaeum.nl ook een fragment uit de Privé-domeinuitgave van Colette.

Een laag kastje, naast een laag bed (zelf gebouwd).

John Steinbeck, Tortilla Flat (vertaling Peter Bergsma)

Net uit. Heerlijk portret van een groep paisanos in het Monterey van honderd jaar terug. Lees op onze site een fragment.

Flannery O'Connor, Collected Works

Ga Wise Blood lezen voor mijn leesclub. In deze uitgave ook haar geweldige korte verhalen.

Benjamín Labatut, When We Cease to Understand the World

Wetenschap en de gruwel van het mensdom kruisbestuiven in eigenzinnige, associatieve essays.

Dai Griffiths, OK Computer

Ben iets aan het schrijven over Radiohead, vandaar dit ter research. Deeltje uit de onvolprezen 33 1/3 reeks over klassieke albums.

David Yaffe, Reckless Daughter: A Portrait of Joni Mitchell

The one and Joni.

Hamilton Holt, Undistinguished Americans as Told by Themselves

Boek uit 1906. Ik probeer uit elke getuigenis een liedje te destilleren.

pro-mbooks1 : athenaeum