Lockdownlezen: 4 aanraders van Lolita Storm, boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel

23 december 2021
| | | |

De dagen worden korter, de feestdagen staan voor de deur. Tijd voor de leestips van onze boekverkopers. Wat zijn de beste boeken van 2021? Welke boeken of magazines zouden wij zelf graag onder de kerstboom vinden? Welke boeken helpen ons de lockdown door? De keuze van Lolita Storm, boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel.

1. Arie Storm, Schoonheidsdrift

Ik heb al veel van Arie Storm gelezen, misschien ben ik bevooroordeeld (ik ben tenslotte zijn dochter), maar van zijn laatste roman Schoonheidsdrift was ik echt ondersteboven. Hij doet hier namelijk iets wat hij nog niet eerder had gedaan: twee aparte romans in één boek. Het eerste deel gaat over een schrijver die zijn beste vriendin heeft verloren. Om aan zijn sombere gedachtes, die hij erg mooi en aangrijpend verwoordt, te ontkomen reist hij naar hedendaags Londen waar hij de negentiende-eeuwse romantische dichter John Keats ontmoet. In het tweede deel laat de schrijver zien dat hij niet alleen maar sombere gedachtes heeft. Het hele middendeel is namelijk een waanzinnig geestige komedie. We gaan naar Terschelling waar alles uit de hand loopt. Arie Storm laat in deze roman naast zijn prachtige taal ook zijn persoonlijke, gevoelige kant en zijn uitmuntende komische talent zien! Lees op Athenaeum.nl een fragment.

2. Joost Oomen, Het Perenlied

Joost Oomen is niet alleen een van de slimste mensen (derde bij het programma De Slimste Mens 2021) maar ook een van de liefste. Het Perenlied is een vrolijk, lief en emotioneel boek. Ik las het toen ik op vakantie was en mijn koffer werd gejat. Het Perenlied hielp mij erdoorheen. In de avond kroop ik achter Het Perenlied en hoorde het zingen. Oomen laat zien dat we op een andere manier naar de wereld kunnen kijken, op een vrolijkere, liefdevollere manier. Waarin we elke biet met evenveel liefde moeten behandelen en elke mango een bol over zijn of haar hoofd verdient! Naast romanschrijver is Oomen ook dichter, en dat is te zien in zijn schitterende poëtische taal. Lees op Athenaeum.nl een fragment.

3. Gustaaf Peek, A.D.

De roman A.D. van schrijver Gustaaf Peek is een historisch poëtisch spektakel. Elke zin is met aandacht geschreven, A.D. is een prachtig, aangrijpend, kunstzinnig verhaal. Een persoonlijk verhaal ook, waarbij Peek de beschreven gruwelijke gebeurtenissen bijna tot poëzie maakt met zijn fantastisch geschreven taal. Lees op Athenaeum.nl een fragment en Daan Stoffelsens recensie.

4. Karin Smirnoff, Mijn Broer

Door de roman Mijn broer van Karin Smirnoff word je meteen gegrepen. Alsof je meewandelt met het hoofdpersonage Jana van haar (alcoholistische) broer naar de buurman, met wie ze een verhouding krijgt. De roman begint in een sneeuwstorm en je bént ook in die sneeuwstorm. Je zit in Jana haar hoofd, haar dromerige kijk naar de wereld. Het is een prachtige, heel bijzondere, originele, ontroerende roman die je wegvoert. Lees op Athenaeum.nl een fragment.

Lockdownlezen: 4 aanraders van Lolita Storm, boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel

Delen op

€ 21,99
€ 21,99
€ 26,99
€ 24,99
pro-mbooks1 : athenaeum