Wat lezen wij: 'Boeken moeten me niet te filosofisch of te dromerig worden'

13 september 2021
| | | | | |

De medewerkers van Athenaeum Boekhandel aan het Spui helpen je al 55 jaar aan mooie boeken, maar wat lezen ze zelf eigenlijk? In deze jubileumweek laten we veertien collega's aan het woord over de boeken die ze lezen of weggelegd hebben - in de stijl van de Guardian-rubriek 'The Books That Made Me'. Dit keer: Roel Salemink.

Het boek dat ik nu lees
Entangled Life van de jonge microbioloog Merlin Sheldrake, een fascinerend boek over het grote belang van schimmels voor planeet aarde en voor al het leven daarop.

Het boek dat ik niet uitlas
Boeken moeten me niet te filosofisch of te dromerig worden. Dit had ik bijvoorbeeld bij Een Wolf bij zijn oren pakken van Sana Valiulana, een roman waarin Romeinse keizer Tiberius terugkijkt op zijn leven.

Het boek dat het meest wordt onderschat
Ik ben fan van de Vlaamse schrijver Roderik Six, die in Nederland wat mij betreft veel meer gelezen zou moeten worden. Zijn taalgebruik is prachtig, zijn boeken duister, dreigend en onheilspellend.

Het laatste boek waar ik om moest lachen
Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers. In prachtig en geestig proza gaat de verwarde hoofdpersoon helemaal los over alles wat hij heeft meegemaakt in het leven, of denkt meegemaakt te hebben.

Het boek dat ik cadeau geef
Onlangs een heleboel boeken uit de reeks Dog Man van Dav Pilkey aan mijn zoon van zes gegeven. Hij is beginnend lezer en moet altijd hard lachen om de onderbroekenlol van deze superheld.

Roel Salemink is archeoloog en winkelchef bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui.

Delen op

€ 18,99
€ 16,99
€ 17,50
pro-mbooks1 : athenaeum