Van Hilary Mantel tot Natalie Haynes, de tips van Iris Kater, boekverkoper bij het Martyrium

08 december 2022
| | | | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Ditmaal Iris Kater, boekverkoper bij het Martyrium.

Hilary Mantel, De geest geven (vertaling Gerda Baardman en Anne Jongeling)

De dit jaar overleden Hilary Mantel werd vooral geroemd om haar meeslepende Wolf Hall-trilogie. Haar memoires, opgetekend in De geest geven, zijn ontroerend, grappig en tonen Mantels eigenzinnigheid.

Andreas Burnier, Elk boek is een gevaar (samenstelling Ronit Palache)

De bundel Elk boek is een gevaar vestigt terecht aandacht op een schrijver die haar tijd ver vooruit was. De verzamelde teksten zijn net zo veelzijdig als de schrijver zelf: soms humoristisch, soms uiterst serieus, altijd erudiet. Ze schrijft schitterend over haar herinneringen aan de oorlog, waarin zij als jong kind maar liefst zestien verschillende onderduikadressen had.

Lees op onze site ook een fragment uit Elk boek is een gevaar.

Natalie Haynes, De kruik van Pandora (vertaling Henny Corver en Frits van der Waa)

Classica Natalie Haynes schrijft toegankelijk en met vertelplezier over vrouwen in Griekse mythen. Verder vraagt ze zich af waar deze vrouwen symbool voor zijn gaan staan en of dat wel strookt met de antieke bronnen. Het boek staat bomvol interessante wetenswaardigheden.

Van Hilary Mantel tot Natalie Haynes, de tips van Iris Kater, boekverkoper bij het Martyrium

Delen op

€ 21,99
€ 15,99
€ 24,99
€ 16,99
pro-mbooks1 : athenaeum