Van Jennifer Egan tot Jan Luiten van Zanden: de 3 beste boeken van 2022 volgens Jesse Keff

24 november 2022
| | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Lees de beste boeken van 2022 volgens Jesse Keff, medewerker bij de klantenservice en de administratie.

Jennifer Egan, Het snoephuis (vertaling Arjaan & Thijs van Nimwegen)

Hoe ver kun je gaan met het herleven van gebeurtenissen uit het verleden? En is een herinnering van jou of deel je die met betrokkenen? Een intrigerende gedachteoefening over de waarde en de waarheid van herinnering, gevat in een razendknap literair spel.

Lees op onze site Jesses uitgebreide aanbeveling en een fragment.

Philip Huff, Wat je van bloed weet

Een beklemmende roman over opgroeien in een gewelddadig gezin en de nasleep daarvan. En over de liefde, die veel overwint! Bij vlagen ondraaglijk maar door zijn rauwe eerlijkheid weet Huff de lezer zich voor hem te winnen.

Lees op onze site een fragment uit Wat je van bloed weet.

Jan Luiten van Zanden (red.), Gevleugelde geschiedenis van Nederland

In dit prachtig geïllustreerde boek komt de geschiedenis van Nederland en zijn vogels op een fantastische manier tot leven. Van de oudste vogel, als fossiel nog te bewonderen in het Teylers Museum, via de ganzenveer van Hebban olla vogala naar de nieuwste schare vogelaars die tijdens covid een hobby zochten: alles komt voorbij. Met bijdragen van onder anderen Jelle Reumer, Jean-Marc van Tol en Nicoline van der Sijs.

Lees op onze site een fragment uit Gevleugelde geschiedenis van Nederland.

pro-mbooks1 : athenaeum