Van Nancy Campbell tot Linde Faas: 6 boekentips voor een witte kerst van Annick van Kessel, boekverkoper bij Van Rossum

24 november 2022
| | | | | | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Deze keer: boekverkoper Annick van Kessel (Boekhandel Van Rossum) met 6 leestips bij een naar eigen zeggen 'weinig origineel thema, de hoop op kou, ijs, een witte kerst'.

Nancy Campbell, 51 woorden voor sneeuw (vertaling Ed van Eeden)

Nancy Campbell reisde de hele wereld over voor onderzoek en om te schrijven, voornamelijk in de poolomgeving. In dit boek omschrijft ze 51 woorden voor sneeuw en de oorsprong en cultuur waar de woorden vandaan komen. Voor de Nederlandse editie is aan het originele 50 Words for Snow het Nederlands/Friese woord snie toegevoegd.

Kate Milford, Het hotel met het groene licht (10-12 jaar, vertaling Jaime Zollars)

Meteen als je in dit boek begint te lezen bevind je je in de winterse en avontuurlijke wereld van Milo, en krijg je door de sfeer die opgeroepen wordt direct zin in sneeuw en ijs en warme chocolademelk. Een heerlijk spannend en avontuur vol raadsels en geheimen dat zich afspeelt in het afgelegen Hotel met het groene licht.

Kiran Millwood Hargrave, Leila and the Blue Fox (9-12)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Anna, de poolvos die van Noorwegen naar Canada liep in 76 dagen, is dit het verhaal van Leila die op zoek gaat naar haar moeder. Samen gaan ze op weg over besneeuwde landschappen, door poolnachten, en zelfs over zee. Het boek is prachtig geïllustreerd in het blauw met zwart en grijs.

Ross Montgomery & Sarah Warburton, Alle pinguïns op een kluitje (3+, vertaling Jacques Vriens & Thérèse Vriens)

Een vrolijk prentenboek op rijm over een groep pinguïns die ’s nachts als ze slapen aan elkaar vastvriezen. Ze proberen van elkaar los te komen, maar dat lukt niet! Ze hebben hulp nodig, en gaan als kluitje op zoek naar iemand die ze kan ontdooien. Een lief en warm winters prentenboek.

Chris Naylor-Ballesteros, Frank en Bert (3+)

Frank en Bert hebben zich lekker warm aangekleed zodat ze buiten verstoppertje kunnen spelen. Ze zijn allebei erg goed in zich verstoppen... denken ze! Soms is het niet zo handig als er een draadje van je muts los blijkt te zitten.

Linde Faas, Ergens in de sneeuw (3+)

Linde Faas heeft haar nieuwe boek wederom prachtig geïllustreerd, met een grote verscheidenheid aan wit, grijs en blauwtinten voor de sneeuwlandschappen en de winternachten. Sofie en haar vader zijn als enigen in de stad niet in de kerststemming, haar vader heeft het te druk met andere dingen. Dan wordt Sofie door een eland meegenomen het bos in, waar ze een kleine eenzame dennenboom vindt. Prachtig prentenboek over kerstmis.

Annick van Kessel is boekverkoper bij Boekhandel Van Rossum.

pro-mbooks1 : athenaeum