Van Raynor Winn tot Maurits Chabot: de cadeautips van Reny van der Kamp

22 november 2022
| | | | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Deze keer: boekverkoper Reny van der Kamp (Athenaeum Boekhandel Zuidoost) met een diverse, creatieve selectie.

Raynor Winn, Landlines (vertaald door Annemie de Vries als Landlijnen)

Landlines is het derde boek van Raynor Winn, en het is opnieuw een indrukwekkend boek. Een prachtig verslag van een wandeltocht door de ruige lege landschappen van Schotland. En meer. Zonder spoiler alert; ga dit lezen. De helende en verbindende kracht van de natuur. Verstilling, paniek, noodweer en ontmoetingen. Vogels, gesteente, pleistergebrek, noedels, verre gezichten en alles wat lopen in de natuur verder te bieden heeft.

Lees op onze site ook een fragment uit Landlijnen en Bob Kappens aanbeveling van het boek.

Katy Hessel, The Story of Art Without Men

Katy Hessel heeft een nieuw perspectief geschreven op de kunstgeschiedenis. Ze ontdekte dat slechts 1% van de collectie van de National Gallery in Londen gemaakt was door vrouwelijke kunstenaars. Daarom schreef ze dit boek. Van 1500 tot nu, en er komt geen man in voor. The Story of Art Without Men is een prachtig boek, vol met ontdekkingen: kunstenaars waar weinig mensen eerder van hoorden, genegeerd, overgeslagen. Maar nu in het volle licht: een eerlijker verhaal over kunst. Chronologisch opgebouwd, en steeds met een sterk thema en een heldere context; een zalig boek!

Laura Wilson, The Writers

Dit boek wil je hebben! Geweldige portretten van zoveel schrijvers! Poserend, aan het werk, met de dingen uit hun leven. Alles in zwart-wit, wat het intenser maakt. Zadie Smith kijkt ons aan op de cover, en tientallen anderen leer je kennen als je door het boek bladert. Om neer te leggen en steeds langzaam een bladzijde om te slaan…

Het klimaatboek

Greta Thunberg vroeg aan bijna honderd leiders, activisten en publicisten om hun kennis te delen. Hoe verandert onze wereld, wat kunnen we bijdragen, wat zijn de gevolgen van ons gedrag, wat kunnen we leren, wie toont veerkracht, wat is de bron van de problemen maar ook de bron van hoop en verbinding. Een belangrijk boek. En een grote prestatie van deze jonge vrouw. Een wereldmeid!

Maurits Chabot, Over de kloof

Maurits Chabot schreef een bijzonder boek over vriendschap. Hij onderzoekt in deze bundel hoe vriendschappen onwaarschijnlijke kloven kunnen overbruggen, in Rwanda, in Israël, in Bosnië. Hoe kun je ondanks grote verschillen toch naar elkaar toegroeien? Chabot is zelf ook nadrukkelijk aanwezig in het boek. Hij vraagt, gaat in gesprek, beschouwt. Over de kloof is een hoopvol mooi boek, fijn geschreven.

pro-mbooks1 : athenaeum