Van Shirley Hazzard tot Juli Zeh, de tips van Emma Honig, boekverkoper bij het Martyrium

08 december 2022
| | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Ditmaal Emma Honig boekverkoper bij het Martyrium.

Shirley Hazzard, De overgang van Venus (vertaling Barbara de Lange)

In De overgang van Venus beschrijft Shirley Hazzard op intiem en gelijktijdig afstandelijke wijze het leven en de liefde van twee totaal verschillende zussen. Dit boek legt de complexiteit van individuen en hun bedoelingen op briljante wijze bloot. Elke zin verdient de aandacht en doet je verlangen naar de volgende.

Lees op onze site een fragment uit De overgang van Venus en Leon Verschoors aanbeveling van de roman.

Delphine Lecompte, Beschermvrouwe van de verschoppelingen II

Met compassie, durf en bravoure beschrijft Delphine Lecompte de vuilheid en het leed van het leven in de Panne, maar natuurlijk ook van dat daarbuiten. Een beschermvrouwe van de verschoppelingen is Delphine Lecompte zeker, wat slecht en goed is wisselt, of doet er niet toe. En dat zonder te vervallen in nihilisme, het boek bruist immers van levenslust. Gelukkig is recentelijk het Beschermvrouwe van de Verschoppelingen III verschenen, met ongetwijfeld nog meer goedgevulde en gevaarlijke zinnen.

Lees een fragment uit Beschermvrouwe van de verschoppelingen II.

Juli Zeh, Onder buren (vertaling Annemarie Vlaming)

Onder buren is geworteld in de actualiteit, maar op een wijze die niet alleen qua taal maar ook qua inhoud tijdloos is. De roman lijkt voort te komen uit maatschappelijke betrokkenheid, en zorgen om het heden en de toekomst. Maar hoe meer de personages uiteengezet worden hoe minder antwoorden en standpunten er zijn. De tegenstellingen worden groot opgezet, en zullen nooit helemaal overkomen worden. Juli Zeh beschrijft vlot en kundig de verwoede poging en het gestuntel van individuen om zich tot elkaar te verhouden, terwijl ze zich gelijktijdig in een groter verhaal bevinden.

Lees op onze site een fragment uit Onder buren.

 

pro-mbooks1 : athenaeum