What's in a name? Thematische cadeautips van Bob Kappen

28 november 2022
| | | | |

Tijdens de feestdagen geef je natuurlijk een boek cadeau. Om je te helpen bij je keuze delen onze boekverkopers hun cadeautips. Deze keer: boekverkoper Bob Kappen (Athenaeum Boekhandel Spui) met een thematische selectie ‘What’s in a name?’

Carry van Bruggen, Eva

Een schelmenroman uit 1927. Eva is een autobiografische roman over het leven van Carry van Bruggen. Ze probeert los te komen van het streng gelovige milieu waarin zij is opgegroeid. Ze wil haar eigen weg in het leven zoeken buiten de gebaande paden. Van Bruggen is gedurende de roman constant in gesprek met haar alter ego Eva. Eva is een beeldschone roman die anno 2022 nog meer dan de moeite waard is om te lezen.

Helle Helle, BOB (vertaling Kor de Vries)

Hoe kan het anders dan dat ik deze roman tip. De roman gaat over BOB en over ik. Ik beschrijft het leven van BOB. We krijgen eigenlijk nergens in de roman iets te weten over ‘ik’ of over hun leven samen. Ik schrijft over hoe BOB zijn leven in Kopenhagen probeert vorm te geven. Hoe graag hij een leven met ‘ik’ wil. Misschien zelfs wel kinderen... Helle Helle (briljante naam) heeft een bijzondere vorm gevonden voor haar roman en weet BOB geloofwaardig tot leven te wekken.

Lees op onze site de eerste twee hoofdstukken uit BOB.

Jennifer Saint, Elektra (vertaling Saskia Peterzon-Kotte)

Mijn fascinatie voor de Griekse mythen is enorm. Hun invloed op de literatuur eigenlijk nog groter. Elektra, de jongste dochter van Klytaimnestra en Agamemnon, wil alleen maar dat haar geliefde vader terugkeert van de oorlog. Maar kan ze ontsnappen aan de bloedige geschiedenis van haar familie, of is ook haar lot verbonden met dood en geweld? Elektra is een spannend verhaal over drie vrouwen die zich staande proberen te houden te midden van allemaal boze onbaatzuchtige mannen.

Sarah Corbett (ed.), After Sylvia

After Sylvia is een bijzondere bundeling van gedichten en essays om de grote Sylvia Plath te eren. Aan de hand van vijf verschillende thema’s — Natuur, Wedergeboorte, Vrouwelijkheid, Magie en Moeders & vaders — onderzoeken de schrijvers de kracht van het werk van Plath. Voor mij is er eigenlijk geen grotere dichter dan Sylvia Plath en deze bundel mag dus niet ontbreken in mijn kast.

What's in a name? Thematische cadeautips van Bob Kappen

Delen op

Eva
€ 12,00
Eva
€ 4,49
BOB
€ 20,00
BOB
€ 11,99
€ 24,99
€ 16,99
€ 19,99
pro-mbooks1 : athenaeum