7 cadeautips door Lotte Bosch, boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Spui

20 november 2023
| | | | | | |

Sinterklaas is in het land! Tijd voor de boekverkopers van je favoriete boekhandels om hun favorieten aan je op te dringen. We verzamelen lijstjes op onze feestdagenpagina en brengen je cadeautips om blij of wijs of verwonderd van te raken. Lees Lotte Bosch over haar 7 cadeautips voor december: The European Review of Books en de boeken van Bronwasser, Duras, Hofland, Cole, Hofstede en Reve.

1. The European Review of Books #4

De net verschenen vierde editie van The European Review of Books met interessante stukken over fictie en non-fictie uit heel Europa. De redactie heeft Nederland als thuisbasis, en dit felblauwe nummer is weer prachtig vormgegeven.2. Sacha Bronwasser, Luister

Een van de grote hits van dit jaar: Luister van Sacha Bronwasser. Een zorgvuldig geschreven roman over fotografie, Parijs, volwassen worden en terugkijken. De onlangs verschenen hardbackeditie met omslag is een schitterend decembercadeau!

3. Marguerite Duras, De minnaar (vertaling Kiki Coumans)

De nieuwe vertaling van De minnaar van Marguerite Duras in de Salamanderreeks! Lees deze moderne klassieker opnieuw of leer haar kennen.

4. Tom Hofland, Een stroopgraf voor de bij

In de korte verhalen van Tom Hofland zoeken een beetje eenzame mensen naar een beetje warmte, (h)erkenning of gewoon iets anders dan ze gewend zijn. Vloeiend geschreven, met humor en soms surrealistisch. Heerlijk boek voor op een nachtkastje.

5. Teju Cole, Trilling (vertaling Paul van der Lecq)

Trilling is de vertaling van Teju Coles nieuwe boek over kijken naar kunst, andere mensen en jezelf. Een uitdagende en fascinerende vertelling vanuit het perspectief van een Nigeriaans-Amerikaans intellectueel type.

6. Bregje Hofstede, Oersoep

Bregje Hofstedes nieuwste roman Oersoep las ik in één teug, even intens als de fysieke ontberingen en ontdekkingen die de hoofdpersoon ondergaat.

7. Gerard Reve, De avonden

En december kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder De avonden. Na de jubileumeditie van vorig jaar is er nu een handzame pocket. Schoencadeautje? Of voor een heerlijk avondje bij je (schoon)familie?

7 cadeautips door Lotte Bosch, boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Spui

Delen op

€ 24,99
€ 14,00
€ 23,99
€ 22,99
€ 10,00
pro-mbooks1 : athenaeum