De 3 cadeautips van 2023 van Femke Heemskerk

08 december 2023
| | |

December! Tijd voor de boekverkopers van je favoriete boekhandels om hun favorieten aan je op te dringen. We verzamelen lijstjes op onze feestdagenpagina en brengen je boeken en tijdschriften om blij of wijs of verwonderd van te raken. Lees Femke Heemskerk over haar 3 mooiste cadeautips, van Nastassja Martin, Niña Weijers en Anjet Daanje.

Nastassja Martin, Geloven in het wild (vertaling Peter Bergsma)

Mijn onbetwiste nummer 1. Dit non-fictieboek leest als een roman en gaat over antropologe Martin die op het Russische schiereiland Kamtsjatka in haar gezicht wordt gebeten door een beer. Na de aanval lijkt haar instinct op scherp te staan; zo hoort ze veel sneller dan haar omstanders dat de traumahelikopter eraan komt en zo voelt ze heel sterk welke medicatie of arts goed voor haar is en welke niet. Kortom: een fascinerend boek over hoe de natuur en intuïtie samenwerken.Niña Weijers, Cassandra

Ik vond dit zo’n ongelooflijk slim boek. Weijers is op schrijversresidentie in Almere en besluit daar een boek te schrijven over de onopgeloste zaak uit 2007 van de destijds zeventienjarige Cassandra van Schaijk. Van alle kanten kijkt Weijers naar de zaak Cassandra, via de politie, familie, vrienden, maar ook via de literatuur, de mythologie en haar persoonlijke leven.

Anjet Daanje, Het lied van ooievaar en dromedaris

Geen ander boek maakte zo’n kluizenaar van me als Het lied van ooievaar en dromedaris, ik wilde niet stoppen met lezen! Dit bekroonde boek, geïnspireerd door Emily Brontë, vertelt het verhaal over het leven van Eliza May Drayden. Het boek kent 11 vertellers en bestrijkt maar liefst 3 eeuwen. Een verslavende leeservaring.

pro-mbooks1 : athenaeum