De 3 cadeautips van 2023 van Ger de Visser

27 november 2023
| | |

December! Tijd voor de boekverkopers van je favoriete boekhandels om hun favorieten aan je op te dringen. We verzamelen lijstjes op onze feestdagenpagina en brengen je boeken en tijdschriften om blij of wijs of verwonderd van te raken. Bekijk de 3 cadeautips van 2023 van Ger de Visser, Martyrium-topklant: Carl Erik Fisher, Maggie Haberman.

Carl Erik Fisher, De Drang. Onze geschiedenis van verslaving (vertaling Auke Leistra)

Carl Erik Fisher is verslavingsarts en bio-ethicus en is zelf langdurig verslaafd geweest aan alcohol en stimulerende middelen. De Drang behoort zonder meer tot het beste en gelaagdste wat over verslaving is geschreven. Naast een ontroerende, persoonlijke geschiedenis laat het boek messcherp zien dat er weinig menselijke fenomenen zijn waar vooroordelen, politieke en ideologische standpunten zo’n essentiële rol spelen. Het maakt voor maatschappelijke acceptatie, preventie en zorg nogal wat uit wie waaraan verslaafd is. Dit boek laat geldende ideeën grondig kantelen, zoals het onderscheid tussen soft- en harddrugs, genetische determinatie en heroïne als onherroepelijk verslavend. De werkelijkheid is veel complexer.

Fisher heeft een geweldig boek over de menselijke conditie geschreven. Het menselijke verlangen versus maathouden. VerslavingL geen mens kan eraan ontsnappen: drinken, roken, eten, seks, gokken, shoppen, sporten etcetera. Altijd een gebrek aan wilskracht? De mens is veel interessanter dan dat! Ken u zelve en zie de verslaafde medemens met compassie.Maggie Haberman, Maskerade man. De opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika (vertaling Rebekka W.R. Bremmer, Bep Fontijn, Eric Strijbos, Jasper Velzeboer, Saskia Wieberdink)

Vreest u dat Trump in november 24 wordt herkozen? De geweldige biografie van Maggie Haberman laat zien dat die vrees terecht is. De New York Times journaliste legt in helder proza de persoon Trump en de ontluisterende periode van zijn presidentschap diepgaand bloot. Harberman komt met bizarre details rond de narcistische en racistische identiteiten van Trump. Verzonnen? Nee, echt gebeurd. Een inkijk in het diepst van de ziel van een getroebleerde straatvechter. Een man die in alles een transactie ziet waar hij als winnaar (en vooral niet als loser) uit tevoorschijn moet komen. De ondergang van Amerika? De kiezer heeft de reddingsboei in handen. Maskerade man is het compleetste boek over Donald Trump. Vakwerk van een vakjournalist. Wees voorbereid. Lees dit boek.

Michael Magee, Dicht bij huis (vertaling Henny Corver)

Dit boek mag niet geruisloos uit het zicht van de lezer verdwijnen. Michael Magee schreef in de beste Ierse literaire traditie een prachtige autobiografische debuutroman. Een roman die moeiteloos een kwalitatieve vergelijking met Shuggie Bain kan doorstaan. De schrijfstijl van Magee is scherp en schurend. Het levensverhaal van het hoofdpersonage Sean wrang en triest, maar volstrekt authentiek en psychologisch in balans. Tegen de achtergrond van de beladen Noord-Ierse geschiedenis levert Sean strijd om los te komen van knellende familiebanden en sociale klasse. Het einde is hoopvol. Sean erkent en vertrouwt zijn echte ambitie: het schrijverschap. Wij hebben er een nieuw groot Iers schrijftalent bij!

De 3 cadeautips van 2023 van Ger de Visser

Delen op

€ 25,99
€ 14,99
€ 24,99
€ 18,99
€ 19,95
€ 23,50
€ 19,99
pro-mbooks1 : athenaeum