S.A. Cosby schreef de V.N. Thriller van het Jaar 2023

23 mei 2023
| | |

‘Geestig, ontroerend en keelsnoerend spannend. De VN-Thriller van het Jaar is een bevrijdende omzetting van levenspijn,’ schrijft Vrij Nederland over S.A. Cosby’s Vlijmscherpe tranen, hun Thriller van het Jaar 2023, bij het verschijnen van de jaarlijkse Detective- en Thrillergids.

De VN Thriller van het Jaar wordt elk jaar door een jury van critici gekozen uit de titels die in de Detective- en Thrillergids besproken worden. Eerdere winnaars zijn Colson Whitehead (2022), Stephen King (2021), Adeline Dieudonné (2020), D.B. John (2019), Michael Connelly (2018) en Graeme Macrae Burnet (2017).

Uit het bericht van Vrij Nederland:

Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby volgt twee onorthodoxe actiehelden op hun opmerkelijke wraakmissie. Ike en Buddy Lee, allebei afgeleefd door alcoholmisbruik en een bestaan in de kleine criminaliteit, vinden elkaar als hun zonen, een homoseksueel interraciaal liefdeskoppel, vanwege hun geaardheid gruwelijk worden omgebracht. Deze vaders hebben hun zonen altijd afgewezen; de vechtkracht waarmee ze de moordenaars te lijf gaan komt voort uit spijt, zelfhaat en machteloos verdriet. Er schuilt ontroering in het ongemak waarmee deze machomannen zich in de gayscene begeven. “Heftig actiegeweld meets progressieve denkbeelden,” aldus de jury. Een duizelingwekkend hoog verteltempo, fantastische dialogen en een sprankelende, spitsvondige schrijfstijl vol pareltjes van memorabele zinnen maken dit boek een heerlijke thriller. En niet onbelangrijk: dit is de enige nominatie die de juryleden voortdurend in de lach deed schieten. Een jurylid: “Als je zo veel humor tegenover al dat keiharde geweld zet, dan houdt dat elkaar in balans.” Geestig, ontroerend en keelsnoerend spannend. De VN-Thriller van het Jaar is een bevrijdende omzetting van levenspijn.’

Ook genomineerd:

S.A. Cosby schreef de V.N. Thriller van het Jaar 2023

Delen op

€ 23,99
€ 23,99
€ 29,99
€ 16,99
€ 15,00
€ 16,99
€ 22,99
€ 22,99
pro-mbooks1 : athenaeum