Woutertje Pieterseprijs 2023

08 april 2023
| | | |

Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen winnen de Woutertje Pieterseprijs 2023! Dat werd zojuist bekendgemaakt in De Taalstaat. Lees bij ons het nieuws, een aanbeveling en een fragment.

De Woutertje Pieterseprijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek. Vorig jaar wonnen Raoul Deleo & Noah J. Stern de prijs.

Lees bij ons Bob Kappens lyrische aanbeveling van het boek, en een fragment.

De jury:

‘Na lang en stevig beraad heeft de jury besloten het boek te bekronen dat onze veelstemmige wereld zowel in taal als beeld heerlijk op zijn kop weet te zetten. Een boek dat overloopt van de spitse dialogen, kriebelige weetjes en bijtende spot. Auteur en illustrator zijn een ideaal huwelijk aangegaan in dit stilistisch voorbeeldige boek waarin alles klopt. Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda breekt een lans voor alle dieren. De fraaie, rustige typografie en de prachtige, gevoelige illustraties maken dit tot een boek om te koesteren.’

Dit was de shortlist:

pro-mbooks1 : athenaeum